Vlegelmarkt

Natuurlijk is er op Vlegeldag een Vlegelmarkt, en wat voor één! Hij beslaat de volledige Dorpsstraat, bestaat uit zo'n 150 kramen en wordt altijd zeer druk bezocht. Maar wat moet er gedaan worden voordat deze markt er komt?

De marktmeester en zijn assistent beginnen half februari met het controleren van alle adressen van degenen, die het jaar ervoor een kraam gehad hebben en zet deze op etiketten. Zij bespreken met het bestuur de prijzen voor de diverse kramen van het lopende jaar en welke voorwaarden er aan verbonden zijn. Eind maart worden de aanmeldingsbrieven geprint en verzonden. Als de aanmeldingen terug komen, worden deze ingetekend op de plattegrond. Ook moet het mailverkeer, zo'n 300 mailtjes, verwerkt worden. Op 15 juni sluit de inschrijving en worden de rekeningen verstuurd.

Regelmatig moeten de marktmeester en zijn assistent in de Dorpsstraat gaan kijken of er geen veranderingen zijn waardoor er geen kraam kan staan en de plattegrond aangepast moet worden. Ook moeten zij natuurlijk de afzeggingen of veranderingen verwerken. Op Vlegeldag zelf zijn ze vaak al om 5 uur 's morgens op de markt aanwezig om alles nog eens na te kijken, iedereen zijn of haar plaats te wijzen en moeilijkheden op te lossen. Kortom, tot en met de Vlegeldag zijn het druk bezette mannen!

has been added to the cart. View Cart