Programma

Dit jaar organiseren we een speciale Vlegeldag, met als thema:

'Vlegeldag komt bij u thuis!'

Helaas is het nog niet mogelijk – zeker met de laatste richtlijn van niet meer dan 750 mensen bij elkaar, en ééndaagse evenementen verboden – om iets in het centrum van Bennekom te organiseren. Dus er zullen dit jaar geen braderie, geen muziek en geen Oude Ambachten zijn. En ook, helaas, geen kindervlooienmarkt. We hebben gedacht om een kindervlooienmarkt verspreid in het dorp te doen, maar ook dan is er nog steeds het risico dat er groepsvorming ontstaat.

Trekkeroptocht

Wat kunnen we dit jaar wel organiseren? De trekkeroptocht, want die houdt afstand, en komt daadwerkelijk naar u toe dit jaar. Deze optocht met oude tractoren wordt dit jaar verrijkt met Oude Ambachten op een kar achter de trekker, met de Dorschkast die meerijdt, met Trapakkers, met een delegatie van 75-jaar Oud-Bennekom, met Vlegelhangers, en natuurlijk met onze welbekende OBK, hun eerste buitenoptreden dit jaar. De optocht zal de een groot deel van de dag duren, ’s morgens in het oostelijk gebied van Bennekom, ’s middags in het westelijk. Kom kijken, geniet ervan, maar hou de coronaregels in acht.

vlegeldag-openingsoptocht-12

De Vlegelkrant

Daarnaast ontvangen alle Bennekommers in het weekend voor de Vlegeldag de Vlegelkrant op de deurmat. Een speciale Vlegeldag-krant met interviews, leuke verhalen, een kinderpuzzel en -kleurplaat (met mooie prijzen) en het recept van de befaamde Foeksandijvie. Zo komt de Vlegeldag letterlijk bij u thuis!

Vlagdag

Tot slot roepen we alle Bennekommers op om de Vlegeldagvlag uit te hangen, zodat heel Bennekom geel kleurt. Een losse vlag is verkrijgbaar voor €12,50 of gratis verkrijgbaar bij een donatie van €25 of meer.

dsc03171_48634808843_o
has been added to the cart. View Cart