Werd vorige week het Bennekomse straatbeeld nog veelal bepaald door de gele petjes van de deelnemers aan Kinderdorp, alsmede de gele T-shirts van de vrijwilligers, vanaf nu is het het geel en blauw van de Vlegeldagvlaggen- en banieren, ten teken dat de traditionele Vlegeldag aanstaande is. Die staat op woensdag 24 augustus op het programma en wordt traditioneel om 9.15 uur geopend met de openingsoptocht met oude tractoren, waarna de officiële opening om 10.00 uur volgt door het in werking zetten van de grote Dorschkast uit de Kraats door de heidehoogheden. Voorzitter van Stichting Vlegeldag, Peter Wijngaard, en eigenlijk 'heel' Bennekom staat nu al te popelen om weer die ouderwets gezellige en zo traditionele Bennekomse Vlegeldag te kunnen gaan meebeleven.

Voorzitter Peter Wijngaard: 'Eigenlijk is alles rond en geregeld'
"Eigenlijk is alles rond en geregeld", aldus de voorzitter. "Deze week hebben we nog een facilitair overleg gehad om de dagen eromheen en de dag zelf nog even in detail te bespreken, want logistiek komt er nogal wat bij kijken. Ook hebben we contact gehad met weerman Reinier van den Berg, die we ten alle tijden over de actuele weersverwachting kunnen raadplegen. Inmiddels is ook de voorverkoop van de Kindermarkt gestart. De tractoren voor de optocht, het zijn er ruim 65, zijn er natuurlijk. Helaas hebben we dit jaar, door een gebrek aan vrijwilligers geen paarden, wel worden de Heidehoogheden met een koets met paarden rondgereden."

Een van de tradities, de uitreiking van de Gouden Vlegel, zal om 12.10 uur plaatsvinden op het podium voor de Grote Kerk in het centrum. "De winnaar komt uit de koker van oud-winnaars die dat in het diepste geheim bepalen. De prijs zal worden uitgereikt door burgemeester René Verhulst, bijgestaan door de Heidehoogheden. Verder is de hele markt gevuld, zijn er weer een keur aan oude ambachten en is er heel veel muziek. Bovendien is 'verkeer en veiligheid' geregeld en ook rijdt er van 8.00 tot 20.00 uur een pendelbusje vanaf de DVO hal naar het Bart van Elstplantsoen. Kortom, wij zijn er helemaal klaar voor."

Door: Dick Martens, Bennekoms Nieuwsblad