BENNEKOM - Het is nog 6 weken voor Bennekom weer volledig in het teken zal staan van het feest dat alles te maken heeft met het verbouwen, oogsten en verwerken van graan. Een mooie omschrijving van het al wijd en zijn bekende 'Bennekomse' evenement 'de Vlegeldag'. Op 23 augustus aanstaande staat alweer de 39e editie op het programma. Inmiddels staat het programma alweer goeddeels in de steigers. Voorzitter van Stichting Vlegeldag Peter Wijngaard blikt alvast vooruit.

Terwijl het weer afgelopen zaterdag nog druilerig was en het dorpscentrum zich vulde met kramen van het Kunstfestival, was er bij de vorige editie van de Vlegeldag zelfs 'een hitteprotocol'. De temperaturen waren tropisch. "Maar ondanks dat was het na twee coronajaren weer een Vlegeldag als vanouds", aldus Wijngaard.

TRADITIES
"En daar hopen we ook dit jaar weer op. Tradities zijn er wat ons betreft om 'gewoon' voort te zetten, dus de vaste onderdelen zoals de oude ambachten, die nu allemaal worden geconcentreerd in het Bart van Elstplantsoen, de uitreiking van de Gouden Vlegel en heel veel muziek staan weer op het programma. In dat kader is het leuk om alvast te kunnen melden, dat onze gewaardeerde en beroemde Bennekommer, Ronnie Tober, komt optreden."

Dat zal ongetwijfeld 'Bennekom' in beweging krijgen als hij vraagt 'om die rozen naar Sandra te brengen' of een van zijn vele andere hits ten gehore brengt. Ook zijn de Shanty Zangers uit Ede en de Triple B Band weer van de partij. "Marco de Hollander zal het muziekprogramma afsluiten." Maar ook het ringsteken met tractoren, de kindervlooienmarkt en de kramen ontbreken niet.

VLAGGEN
En in de aanloop naar de feestelijke dag zal Bennekom weer opgesierd worden door de vele uitgestoken Vlegeldag vlaggen. "Die kunnen overigens nog steeds bij ons worden besteld." Om nog wat meer financiële steun te genereren zal bij elke Bennekommer binnenkort een brief in de bus vallen. "Dat heeft ons voorheen altijd de nodige respons opgeleverd en ook nu hopen wij op hulp van 'het dorp'. Dan gaan we op naar weer een gezellige Vlegeldag."

Bron: Bennekoms Nieuwsblad, Dick Martens