Op de Vlegeldag zijn er activiteiten voor jong en oud. Ook voor kinderen is er op woensdag 22 augustus genoeg te doen. Zo kan de jeugd dit jaar weer knuffelen met dieren, een rondje mee in de draaimolen en knutselen met bloemen.

De Edese Pluimvee Vereniging (EPV) is traditiegetrouw aanwezig op het Van Slootenplein met zijn Beestenboel. Er wordt bij de muziektent met strobalen een speciale knuffelhoek ingericht. Daar kunnen kinderen tussen 12.30 en 17.00 uur knuffelen met konijnen, kippen en andere kleindieren. De dieren zijn er speciaal voor getraind om veel aandacht te krijgen en worden graag vastgepakt.
Een andere activiteit op het Van Slootenplein is het knutselen met bloemen bij Thilda’s bloemenkraam. Op het terrein naast bloemenwinkel Lindhout kunnen kinderen van 10.00 tot 18.00 uur terecht om een eigen bloemstukje te maken. Ze krijgen een bakje met schuim, waarin de bloemen kunnen worden opgemaakt.

Daarnaast zijn er, net als in voorgaande jaren, optredens van het Poppentheater De Toverbezem. Zij voeren hun show tussen 11.00 en 18.00 uur meerdere malen op in een speciale wagen bij de muziektent. Voor de kinderen van 1 tot en met 3 jaar zijn er muziekworkshops van Muziek-op-schoot / Harlekijntje in de muziektent (11.00 – 12.00 uur). Zoals gebruikelijk kan de jeugd ook meedoen met het vlegelhangen en is er de kindervlooienmarkt voor de jeugdige handelaartjes.

“De Vlegeldag valt binnen de schoolvakantie, dus kinderen kunnen ook ’s ochtends al het dorp in”, zegt Peter Wijngaard, voorzitter van Stichting Vlegeldag. “Er is voor iedereen iets te doen, van jong tot oud.”