BENNEKOM – De maaltijdengroep van de Vlegeldag is op zoek naar extra handjes. De groep vrijwilligers die tijdens het Bennekomse oogstfeest (dit jaar op woensdag 22 augustus) de lunch en diner verzorgt, kan altijd uitbreiding gebruiken. “De groep bestaat jaarlijks uit zo’n tien personen, maar vrijwilligers komen en gaan. Als er mensen zijn die het leuk vinden om ons te ondersteunen, kunnen ze zich melden bij de organisatie van de Vlegeldag. Hoe meer medewerkers, hoe makkelijker het is om taken te verdelen”, zegt Netty Koolen, een van de drijvende krachten achter de maaltijdengroep.

De maaltijdengroep zorgt er jaarlijks voor dat alle vrijwilligers en sponsoren van de Vlegeldag in de showroom van Auto van de Weerd voorzien worden van een lunch en warme maaltijd. Onder hen bevinden zich onder andere de tractorchauffeurs van de optocht, maar ook de mensen van de muziekkorpsen en EHBO. Voor het diner staat er foeksandievie op het menu: andijviestamppot met spekjes, gehaktbal en karnemelkse saus. “In totaal ontvangen we zo’n 250 mensen, verdeeld over twee sessies. De foeksandievie wordt gemaakt bij Hoekelum, maar wij zorgen ervoor dat de tafels gedekt worden, de maaltijd op tafel komt te staan en na afloop alles weer netjes is opgeruimd.” Tijdens de lunch schuiven er ook zo’n 200 medewerkers aan. Voor het eerst krijgen de vrijwilligers dit jaar tijdens de lunch een soep opgediend. “Voor de overige vrijwilligers maken we lunchpakketten klaar. Een flinke klus, maar we zijn gelukkig met een leuke groep. Het meeste werk wordt een dag voor de Vlegeldag en tijdens de feestdag zelf gedaan, maar we komen gedurende het jaar ook een paar keer bijeen om het een en ander door te spreken. Ik doe in de voorbereiding veel samen met Anja Rozeboom”, zegt Koolen.

“Wat het leuk maakt om dit vrijwilligerswerk te doen? We krijgen altijd positieve reacties. Het is leuk om te horen als het diner weer goed gesmaakt heeft en dat alles naar wens is geweest. Als de gasten tevreden de showroom verlaten, ben ik tevreden.”

Er wordt regelmatig gevraagd om het recept van de foeksandievie. Daarom geven we hieronder het recept prijs: