BENNEKOM – De Vlegeldag in Bennekom trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Veel mensen uit de directe omgeving komen met de fiets naar het centrum van Bennekom, maar onder het publiek bevinden zich ook veel automobilisten. Om de parkeerdruk in de straten rond het Vlegeldag-terrein te verlagen, draait er dit jaar voor het eerst een pendeldienst. Bezoekers kunnen hun auto parkeren aan de Achterstraat, vanwaar zij met een pendelbus richting het centrum worden gebracht. Later op de dag kan men met dezelfde dienst weer terug naar de parkeerplaats. Tijdens de Vlegeldag wordt met borden aangegeven waar de auto’s kunnen worden geparkeerd. Zo hoeft men geen grote afstanden te lopen en blijft de verkeerschaos grotendeels beperkt.

Het Bennekomse oogstfeest wordt dit jaar voor de 34ste keer gehouden. De Vlegeldag is niet meer weg te denken, al is het geen vanzelfsprekendheid dat het evenement telkens maar weer kan worden georganiseerd. Stichting Vlegeldag Bennekom is afhankelijk van de financiële middelen die binnenkomen, want zonder geld gaat het hele feest niet door. Naast de vele (vaste) sponsoren is de organisatie veel dank verschuldigd aan de donateurs. Inwoners van Bennekom hebben allen een brief in de bus gehad met de vraag of zij een gift zouden willen doen. Er is massaal gehoor gegeven aan die oproep, want er zijn dit jaar veel giften gedaan.

De organisatie van de Vlegeldag bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die het leuk vinden en willen meewerken aan het organiseren van deze dag. Dankzij de bijdragen van de middenstand, sponsoren, opbrengsten van de markt en giften kunnen alle uitgaven worden gedekt.

Foto: Noot Personenvervoer