BENNEKOM – Voor jeugdige handelaartjes is er tijdens de Vlegeldag weer een kindervlooienmarkt. In de Bakkerstraat, Brinkstraat, Lindelaan, Veenderweg én voor het eerst aan de Krulweg vinden kinderen een plek om hun meegebrachte spulletjes te verkopen. De vlooienmarkt wordt niet meer op de Hogeweg gehouden, want daar vindt dit jaar het ringsteken voor paarden en tractoren plaats.

Omdat de schoolvakantie ten tijde van de Vlegeldag (woensdag 24 augustus) al voorbij is, gaan de Bennekomse basisscholen deze dag iets eerder uit dan gebruikelijk. Vanaf 12.00 uur kunnen zij hun eigen verkoopplek uitstallen. Een mooie manier om een extra zakcentje te verdienen.

Omwonenden van het parcours van de kindervlooienmarkt hebben onlangs al een informatiebrief gekregen. Zij hebben het eerste recht om een plaats te bemachtigen. Een week voor de Vlegeldag krijgt iedereen de kans om voor een bescheiden bedrag van 2 euro een plek te reserveren. Volgende week woensdag (17 augustus) is de kaartverkoop van 15.00 tot 17.00 uur in De Commanderij. Een verkoopplek bedraagt circa vier vierkante meter. Omwonenden kunnen tijdens deze middag ook hun gereserveerde plaatsvergunning ophalen.

De vlooienmarkt heeft in totaal ongeveer 280 plaatsen. Naast inwoners van Bennekom en omgeving zijn er ook toeristen die hun spulletjes komen verkopen tijdens de Vlegeldag.