Na de spectaculaire 30ste editie van de Vlegeldag in 2012 staat de Bennekomse feestdag ook dit jaar weer op het programma. Op woensdag 28 augustus wordt het evenement voor de 31ste keer gehouden. Net als in andere jaren kan de Vlegeldag ook dit jaar niet zonder de steun van sponsoren. Het feest wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door veertig vaste sponsoren, veelal bedrijven uit Bennekom en Ede.

De Vlegeldag heeft te maken met aangescherpte voorwaarden van de gemeente Ede, waardoor de kosten voor veiligheid hoger uitvallen. Om blijvend een leuk programma te kunnen neerzetten, is de Vlegeldag op zoek naar nieuwe sponsoren. Bij het bestuur van het dorpsfeest staat een reclamevrije optocht hoog in het vaandel. Vandaar dat de organisatie ervoor gekozen heeft om twee grote LED-schermen te plaatsen, waarop de namen van sponsoren gedurende de hele dag ongeveer tachtig keer zichtbaar zijn. Misschien goed om te weten: Vlegeldag is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Voor bedrijven kan het een mooi belastingvoordeel opleveren.

Vlegeldag is een feest voor de inwoners van Bennekom en omstreken. Het bestuur doet daarom net als in voorgaande jaren via een brief ook graag een beroep op giften van de Bennekomse bevolking. De organisatie is daar heel blij mee. Bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de Vlegeldag kunnen zich melden via A href=”mailto:info@vlegeldag.nl”>info@vlegeldag.nl.

Bron: Bennekoms Nieuwsblad