Wat is je naam?
Frits Verhoeff

Op welke manier ben je betrokken bij Vlegeldag?
Ik ben al een paar jaar marktmeester. Dat willen zeggen dat ik de plaatsen voor de standhouders op de markt regel: uitnodigingen versturen, mensen indelen, mensen afschrijven, lijsten bijhouden van wie waar staat en de kramen plaatsen. Ik doe dit niet alleen. Ik heb hulp van enkele trouwe vrijwilligers. Verder ben ik sinds een jaar ook bestuurslid van Stichting Vlegeldag.

Wat is een van je leukste Vlegeldag herinneringen?
Dat zijn er meerdere. Het leukst vind ik als de standhouders vertrekken en zeggen dat zij een goede markt hebben gehad.

Twee jaar geleden kregen wij van Meteo consult door dat er een zware storm op komst was. Wij zijn de kramen langs geweest en hebben iedereen uitgelegd wat er gaande was. Net voordat de storm kwam, waren alle kramen leeg en opgeruimd.

Wil je verder nog iets aan ons kwijt?
Ja, ik zou graag willen dat iedereen in Bennekom en Ede ’s morgens vroeg, als wij de markt opbouwen, zich aan de verkeersregels zou houden. Nu fietst en bromt men tussen de opbouwers door en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Je wordt daarbij voor van alles en nog wat uitgescholden als je hier iets van zegt.