Wat is je naam?
Hanske Gijsbertsen

Op welke manier ben je betrokken bij Vlegeldag?
Dat is al lang geleden. Ik ben als spinster vanaf het begin bij de Vlegeldag betrokken geweest, dus al ruim 30 jaar. Daarbij heb ik een aantal jaren in het bestuur gezeten. Nadat ik 3 jaar geleden gestopt ben in het bestuur, ben ik als vrijwilligster verder gegaan met de werkgroep Oude Ambachten en doe nog wat hand- en spandiensten. Erg leuk en het vraagt niet zoveel tijd.

Wat is een van je leukste Vlegeldag herinneringen?
Ik heb heel veel leuke en fijne herinneringen aan de Vlegeldag. Maar de mooiste is toch wel dat ik in 1999 om 12 uur opeens op het podium werd geroepen en als eerste vrouw de Gouden Vlegel opgespeld kreeg. 

Wil je verder nog iets aan ons kwijt?
Ja, er zijn inmiddels gelukkig al jongeren, die het stokje overnemen. Maar er gaan natuurlijk medewerkers door allerlei oorzaken weg. De Vlegeldag kan alleen doorgaan als er voldoende handen zijn om alles klaar te krijgen. Vooral op de dag zelf zijn er op allerlei gebieden mensen nodig. Maar er zijn er ook nodig als vervanging van mensen, die zich door leeftijd genoodzaakt zien om het stokje over te dragen. Daar ben ik er een van. Het is ontzettend leuk om samen met een enthousiaste groep mensen iets op te bouwen en het kost meestal niet zoveel tijd. Alle hulp is welkom, bijvoorbeeld in mijn geval de ambachtslieden ontvangen en hen hun plaats aanwijzen en ’s middag voorzien van een lunchpakket. Als er iemand iets voor voelt aan de opbouw van de Vlegeldag mee te werken, kan hij of zij zich bij het bestuur melden.