De Vlegeldag vindt plaats in het centrum van Bennekom. Het centrum is daarom afgesloten voor verkeer en diverse parkeerterreinen zijn niet bereikbaar.

Veel bezoekers uit de directe omgeving komen met de fiets naar het centrum van Bennekom. Voor hen zijn er speciale fietsparkeerplaatsen bij de Rooms-Katholieke Kerk en aan de Edeseweg. Zet uw fiets alstublieft zo neer dat anderen er geen last van hebben!

Gratis pendeldienst
Daarnaast komen er ook veel automobilisten richting het centrum van Bennekom. Om de parkeerdruk in de straten rond het Vlegeldag-terrein te verlagen, rijdt er van 07.00 tot 20.00 uur een gratis pendeldienst. Zo hoeven bezoekers geen grote afstanden te lopen en blijft de verkeerschaos grotendeels beperkt. Automobilisten kunnen hun wagen parkeren aan de Achterstraat, vanwaar zij met een pendelbus richting het Bart van Elstplantsoen worden gebracht. Later op de dag kan men met dezelfde dienst weer terug naar de parkeerplaats. Er wordt met borden aangegeven waar de auto’s kunnen worden geparkeerd.