BENNEKOM – Het is jaarlijks een drukte van jewelste op de kindervlooienmarkt bij de Vlegeldag. Ook dit jaar (woensdag 22 augustus) kunnen jeugdige handelaartjes hun meegebrachte spulletjes uitstallen aan de Veenderweg, Bakkerstraat, Brinkstraat en een deel van de Lindelaan en Krulweg. Een mooie manier om een extra zakcentje te verdienen.

Wie een verkoopplek voor de vlooienmarkt wil bemachtigen, kan komende woensdag (15 augustus) van 15.00 tot 17.00 uur terecht bij de kaartverkoop in De Commanderij aan de Commandeursweg 44 in Bennekom. De markt heeft in totaal 249 plaatsen, iets minder dan een jaar geleden.

Omwonenden van het parcours van de kindervlooienmarkt hebben onlangs al een informatiebrief gekregen. Zij hebben het eerste recht om een plaats te bemachtigen. Een verkoopplek bedraagt circa vier vierkante meter. Tijdens de kaartverkoop kunnen handelaartjes voor 2 euro een plekje reserveren. Ter plaatse kunnen de verkopers een brief invullen met hun naam, adres en telefoonnummer. Vervolgens kunnen zij in de rij gaan staan voor de straat die zij hebben gekozen. De organisatie van de Vlegeldag heeft het liefst gepast geld. Omwonenden kunnen tijdens deze middag ook hun gereserveerde plaatsvergunning ophalen. Naast inwoners van Bennekom en omgeving zijn er ook toeristen die hun spulletjes komen verkopen tijdens het oogstfeest.

Omdat de leerlingen van de Bennekomse basisscholen tijdens de Vlegeldag nog vakantie hebben, kunnen zij hun verkoopplek tijdig uitstallen. Opbouwen mag vanaf 12.00 uur. De vlooienmarkt duurt van 12.30 tot 15.45 uur. Om 16.00 uur moet alles opgeruimd zijn.