BENNEKOM – Peter Beense vormt dit jaar de muzikale slotact op de Vlegeldag. De Nederlandse volkszanger sluit woensdag 23 augustus het officiële programma van de Bennekomse feestdag af met een optreden op het hoofdpodium voor de Oude Kerk.

Beense betreedt het podium om 20.45 uur en zal het publiek drie kwartier vermaken met zijn meezingers. Enkele bekende nummers van de Amsterdammer zijn ‘Fiesta’, ‘Partytime Let’s Go’, ‘Laat Ze Maar Lullen’ en ‘Je Bent Een Kanjer’. Voorafgaand aan het optreden van Beense worden de bezoekers van de Vlegeldag alvast opgewarmd door de Brabander Gerjo Gielen, die zijn Nederlandstalige nummers tussen 20.20 en 20.40 aan het publiek laat horen.

Eerder op de dag staan er nog talloze optredens op het programma. Zo verzorgt het Bennekomse orkest OBK een evenementenorkest om 14.00-15.00 en een groot optreden om 19.00-20.30 bij de muziekkoepel op het Van Slootenplein. Maar er is op de Vlegeldag ook plaats voor lokaal talent. Wie van housemuziek houdt, is aan het goede adres bij DJ Kenneth Hill. De pas 21-jarige deejay uit Bennekom draait tussen 14.15-15.15 en 17.45-18.30 zijn platen op het hoofdpodium. Iets eerder op de middag (13.45-14.30) kunnen liefhebbers van popmuziek genieten van de nummers van Ryso Jochemsen. De Bennekomse singer-songwriter brengt zijn songs ten gehore in het Bart van Elstplantsoen.

The Coincidences, een Ierse folkband, zorgt met meerdere optredens op het hoofdpodium voor een internationaal tintje, terwijl de Edese loungeband Tamar Acoustic jazz-, latin-, en soulklanken laat horen in het Bart van Elstplantsoen (15.00-17.00). Daarnaast zijn ook de Shantyzangers uit Ede, Vrijzinnig Bennekom en Band at the show te zien en te beluisteren tijdens het Bennekomse oogstfeest.

Dance Studio Bennekom en dansschool De Poppelaars verzorgen fraaie dansshows en ook de (jeugdige) theaterliefhebbers komen tijdens de Vlegeldag aan hun trekken. Naast de aanwezigheid van muziekcentrum Harlekijntje verzorgt Poppentheater De Toverbezem uit Ede meerdere voorstellingen gedurende de dag.

Bekijk hier het programma van Vlegeldag 2017