Wat is je naam?
Netty Koolen

Op welke manier ben je betrokken bij Vlegeldag?
Ik maak deel uit van de werkgroep maaltijden. Deze groep zorgt ervoor dat de vrijwilligers en sponsoren worden voorzien van een lunch (broodmaaltijd) en diner (foeksandievie). Tijdens de lunch komen een flink aantal mensen eten en voor wie dat niet lukt maken we ’s morgens een lunchpakket. Ongeveer 200 stuks. Voor de foeksandievie – andijviestamppot met spekjes, gehaktbal en karnemelkse saus – ontvangen we, verdeeld in twee groepen zo’n 250 gasten. Om een en ander goed te laten verlopen hebben we in het jaar voorafgaande aan de Vlegeldag een aantal keren werkgroepenvergadering.

Wat is een van je leukste Vlegeldag herinneringen?
Ik heb geen speciale herinnering aan de Vlegeldag. Het is ieder jaar weer leuk om de maaltijden met elkaar te mogen verzorgen en op deze manier wat voor de Vlegeldag en het dorp te betekenen! Als de gasten na het eten het pandje verlaten met de mededeling dat het weer lekker en gezellig was dan ben ik tevreden!

Wil je verder nog iets aan ons kwijt?
Jazeker! Vrijwilligers komen en gaan! Zo ook bij de maaltijdengroep. We zijn nu met tien personen, maar wat extra handen kunnen we best gebruiken. Bij het klaarzetten en dekken van de tafels, het maken van de lunchpakketten, het serveren van de lunch en/of diner bijvoorbeeld. Door het jaar heen kost het niet zo heel veel tijd. Drie keer in het jaar komen we, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers, als groep bij elkaar bij een van ons. Dus, mocht je zin hebben… aarzel niet en laat het ons weten!